Prachtig stukje natuur: Wechelerveld

Wechelerveld: Goed begaanbare looppaden, maar ook het fietspad en twee ruime parkeerplaatsen, maken van het Wechelerveld, waarvan een groot deel losloopgebied is voor honden, een uitstekende plaats voor ontspanning en recreatie op een steenworp afstand van Schalkhaar.

Van 1861 tot 2003 was het Wechelerveld in gebruik als militair oefenterrein van het Ministerie van Oorlog, later het Ministerie van Defensie. Dienstplichtigen en hun materieel hebben vele kilometers afgelegd in dit betrekkelijk kleine gebeid. Ondanks dit militair gebruik is het gebied sinds de jaren ’50 steeds meer bebost.

Niet alleen uit historisch oogpunt bevindt u zich in het Wechelerveld in een bijzonder stukje Salland. Er groeien ook zeldzame plantensoorten als de klokjesgentiaan, de grondster, de stijve ogentroost en tormentil. Er komen hagedissen en bijzondere vlinders voor, zoals de kleine ijsvogelvlinder en de aardbeivlinder, die in Nederland erg zeldzaam is. 

Spring gewoon eens op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek een prachtig stukje natuur, met nu volop bloeiende heide, op een paar minuten afstand aan de noordkant van Schalkhaar.

bron: www.inschalkhaar.nl

Bekijk ook even de film over de rondleiding over het Wechelerveld. 

Bron videofilm: www.IsDitLeuk.nl